Loading...

Камелия Славейкова

Камелия Славейкова е председател на Съвета на директорите на Shell България. Професионалната й кариера е свързана най-вече с Shell. С около 30-годишния си опит в Shell и силния принос за отличната репутация на компанията в страната, тя се превръща в символ на успешното присъствие на Shell в България.

Кариерата й в Shell започва през 1993 г., където в първите си години оглавява отдел „Маркетинг и реклама“ на местно, а след това и на регионално ниво. В периода 2000- 2003 г. работи в областта на маркетинга на европейско ниво в компанията, след което става регионален мениджър „Външни отношения“.

През август 2008 г. Камелия е назначена за изпълнителен директор на Shell България, а 2 години по-късно става изпълнителен директор на Shell в Гърция, където компанията прилага индиректен бизнес модел. Тя ръководи успешно компаниите в продължение на около 13 години – период, през който те разширяват своето бизнес присъствие и се налагат като един от лидерите на пазара. Няколко години Камелия оглавява и екипа за външни отношения на Shell в Централна и Източна Европа и Средиземноморието.

Професионалният й профил включва магистърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България и поредица от международни обучения и квалификации, получени в рамките на Shell. Има магистърска степен по макроикономика от Университета за национално и световно стопанство, София. Активен участник в местната бизнес общност, Камелия Славейкова е член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите от 2010 г. Била е и член на българския офис на Европейския съвет за външна политика в периода 2016 – 2022 г.

През ноември 2021 г. Камелия бе отличена със специална награда за 30 години лидерско присъствие на българския пазар на официалната церемония по връчване на наградите „Мистър и Мисис Икономика“ 2021 България от най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците и списание „Икономика“.