Loading...

Кристофор Павлов

Кристофор Павлов е Главен икономист на УниКредит Булбанк от 2005 г. Той е ръководител на екипа за икономически проучвания на банката, който действа като малък мозъчен тръст в самата иrнституция и има за цел да помага за подобряване на процеса на вземане на решения.  

Преди да стане икономист е имал единадесет годишна кариера като банкер. Започва кариерата си в БНБ, където работи в дирекция Държавни ценни книжа и като инспектор в Банковия надзор. Заемал е средни мениджърски позиции в две търговски банки преди през 2002 г. да бъде назначен за член на УС на Банка на ДСК, където работи четири години. Повечето позиции, които е заемал в търговските банки са били в областта на планирането и контролинга. 

Г-н Павлов има магистърска степен по Счетоводство и контрол от ВИИ “К. Маркс”. Завършил е с отличие и магистърска програма по Стопанско управление и политика на Университета Стратклайд в Глазгоу, Шотландия. Бил е стипендиант на НАТО в периода от 1996 -1998 г. Интересите му са в областите икономика на финансовия сектор, ефекта от приемането на еврото върху българското стопанство и финансов сектор, и пазар на жилища.